Alexandra, 20 anys. Dolor genital

Tot va començar amb un dolor durant les relacions sexuals que pensava que desapareixeria per sí sol. Quan em vaig adonar que allò no era una cosa casual vaig acudir a la ginecòloga, qui després de moltes proves i temps d’espera em va dir que tenia disparèunia i em va recomanar que provés la psicoteràpia.

Em vaig estar informant per internet de diversos centres i finalment em vaig decantar pel centre de l’Anna, que va ser el que més confiança i esperança em va donar degut al seu tracte proper, qui tan sols després d’escriure-li per demanar informació em va respondre tots els meus dubtes i em va donar l’empenta que necessitava per creure que podia solucionar el problema de la disparèunia.

Quan vaig anar per primer cop a la consulta em sentia molt perduda i preocupada. No podia creure que allò m’estigués passant a mi i que hagués estat d’una manera tan atzarosa. L’Anna em va fer veure més enllà del meu problema i em va ajudar a reflexionar i a prendre’m les coses d’una altra manera. La teràpia més focalitzada en la disparèunia va consistir en unes fases que jo havia de dur a terme amb la meva parella, sense cap mena de pressió i durant el temps que jo necessités. Vam poder realitzar sessions setmanals o cada dues setmanes si era necessari, i sempre en funció de com em sentís i si havia pogut realitzar els exercicis pautats.

El procés semblava fàcil encara que posar-lo en pràctica amb la parella era més difícil, però les ganes de curar-me no em faltaven pel que amb força de voluntat i amb la ment ben oberta em vaig adonar que era possible. De seguida vaig començar a notar canvis positius i en ben poc temps, aproximadament un mes, ja podia mantenir relacions sexuals amb la meva parella amb normalitat, sense dolor.

Estava molt contenta i molt agraïda, no tan sols per haver pogut solucionar el problema de la disparèunia sinó perquè la teràpia amb l’Anna m’havia ajudat a aprendre de mi mateixa, del que vol el meu cos i a saber comunicar-ho. A més, la teràpia ha aconseguit que tinguem una millor comunicació amb la meva parella i que puguem parlar més obertament del que sentim i pensem.

Després de quasi dos mesos des de que ja semblava que el problema s’havia solucionat, d’incerteses i pors a una possible recaiguda, m’he adonat que no he de patir més. Actualment ja no sento cap tipus de dolor, i si en algun moment en tingués, l’Anna m’ha sabut transmetre els recursos suficients com per poder abordar la situació per mi mateixa.

Tot i això, he descobert en teràpia un lloc on poder ordenar els meus pensaments i poder parlar obertament d’aquelles coses que em preocupen, pel que haver superat la disparèunia no suposa un adéu sinó un fins aviat. Per tant animo a totes aquelles persones que passin per una situació semblant a que busquin ajuda i tinguin confiança en la teràpia i en elles mateixes per sortir-se’n. Jo també creia que mai més podria mantenir relacions sexuals amb normalitat i després de la psicoteràpia el problema ha desaparegut i em sento millor que mai amb mi mateixa i amb la meva parella.

Moltes gràcies per tot Anna, sense la teva alegria i els teus consells tot això no hauria estat possible.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.