Com treballarem?


Com treballarem?La primera visita serà una presa de contacte, en la que després de resoldre’t tots aquells dubtes metodològics que portis, m’explicaràs el que et porta a consulta i mirarem de concretar-ne els objectius. Però després d’aquesta primera trobada et tocarà prendre la decisió de si continuar endavant o no. L’aliança terapèutica representa un 40% de l’èxit del procés, així que si pel que sigui no t’has sentit prou a gust amb mi, amb l’espai, amb el que t’he pogut transmetre, etc. l’ideal serà cercar un altre terapeuta, si em dius què necessitaries potser et puc recomanar algú de confiança.

Si decidim anar endavant, ens endinsarem durant unes quantes sessions (3, 4, 5… les que necessitem, recorda que cadascú és únic i té el seu ritme) en la teva història de vida, a la recerca dels nusos que comentàvem abans. Pot ser que et demani algun exercici per casa per a que m’ajudis en aquesta tasca, o perquè puguis pensar amb més calma el que podem parlar a les visites, sóc conscient que de vegades et puc preguntar coses que no t’has plantejat mai o que no poden respondre’s al segon.

Quan ja tenim respostes, succeeix que de vegades per molta gent és suficient, però d’altres necessitaran algun tipus d’intervenció (això no cal que t’ho expliqui o em posaré massa tècnica), però aquesta en aquest punt serà absolutament feta a mida, vet aquí la gràcia d’haver-te pogut conèixer amb detall. El que també serà probable en aquest moment, és que les sessions es vagin espaiant (les inicials és bo que les fem més seguides, per avançar amb un ritme que no se’ns faci lent), doncs amb les noves idees començaràs a fer coses diferents i necessitaràs temps per anar veient què passa amb tot això i suficient temps per a que el que poguem parlar sigui significatiu. I quan arriba el moment d’acomiadar-nos? Quan sents que has resolt el que duies, quan deixes de necessitar-me com a crossa, quan res del que poguem concloure és nou o diferent…En aquest moment posem punt i final, o hi ha qui va venint posteriorment un cop cada X mesos o un cop l’any a posar ordre sota l’objectivitat de l’espai terapèutic.